Over

JULY FILM is een productiebedrijf voor film, documentaire en videoclips, opgericht in 2016 door producent Julia Rombout.

Julia produceerde na haar afstuderen aan de Nederlandse Filmacademie in 2015, onder andere de prijswinnende korte films Pizzamonster (2018), Ein Prost (2016) en de documentaires Echo (2019) en Brandstof (2022). Ook was ze nauw betrokken bij de ontwikkeling en productie van de televisiefilm Jungle (2017). De film Nothing To Declare was in 2018 de officiële Nederlandse inzending naar de Oscars, op hetzelfde moment dat Julia geselecteerd werd als Talent en Route op het Nederlands Film Festival. In 2019 produceerde ze Hitte, het acteerdebuut van Famke Louise, die als voorfilm draaide in alle Cineville bioscopen in Nederland en inmiddels op meer dan 50 internationale filmfestivals werd geselecteerd, waaronder SXSW in 2020. Nu werkt ze onder andere aan de lange documentaires Kind van de Tijd en Bliksem, een internationale co-productie Big Oil vs The Law en een boekverfilming.

Julia is ook verbonden aan Rinkel Film als producent en daarnaast freelance werkzaam als fotograaf en postproductie supervisor.  Bekijk hier haar LinkedIn pagina en IMDB pagina.

Home