Over

JULY FILM is een productiebedrijf voor film, documentaire en videoclips, opgericht in 2016 door producent Julia Rombout.

Julia produceerde na haar afstuderen aan de Nederlandse Filmacademie in 2015, onder andere de prijswinnende korte films Pizzamonster, Ein Prost en de documentaire Echo. Ook was ze nauw betrokken bij de ontwikkeling en productie van Jungle. De film Nothing To Declare was in 2018 de officiële Nederlandse inzending naar de Oscars, op hetzelfde moment dat Julia geselecteerd werd als Talent en Route op het Nederlands Film Festival. In 2019 produceerde ze Hitte, het acteerdebuut van Famke Louise, die als voorfilm draaide in alle Cineville bioscopen in Nederland en inmiddels op meer dan 50 internationale festivals werd geselecteerd, waaronder SXSW. Nu werkt ze onder andere aan de eerste lange documentaire Kind van de Tijd en de twee dramaseries Ms. Cloé en hAPPiness.

Julia is ook verbonden aan Rinkel Film als producent en daarnaast freelance werkzaam als fotograaf en postproductie supervisor.  Bekijk hier haar LinkedIn pagina en IMDB pagina.

Home